Regnskaber tager temperaturen på arbejdspladsen

Et nyt værktøj, som Videncenter for Idrætsanlæg tilbyder, hjælper idrætsanlæggene med løbende at arbejde med udvikling af arbejdspladsen. Værktøjet hedder ”Den bedste arbejdsplads – de mange regnskaber” og tager fat på emner som image, miljø, økonomi og trivsel.

»Det er et værktøj, der hjælper arbejdspladserne til at tage en temperaturmåling på, hvor de står og hjælper dem med at få gang i en strategisk dialog om, hvordan tingene ser ud set både fra medarbejderne og ledelsens side,« siger Lars Fridberg, Videncenter for Idrætsanlæg.

Et af de allerførste steder, der valgte at arbejde med værktøjet ”Den bedste arbejdsplads – de mange regnskaber”, er Idrætshallerne i Halsnæs.

»Vi har fået et værktøj, der passer lige præcis til en virksomhed som vores – og som går direkte ind i virksomhedens kerne. Hos os er vi gået igennem værktøjet og de forskellige regnskaber trin for trin, og det har mundet ud i en rigtig god intern dialog om, hvordan vi gerne vil fremstå som idrætsanlæg og arbejdsplads – og hvordan det reelle billede er,« fortæller Henrik Høy-Caspersen, som er leder af Idrætshallerne i Halsnæs og selv tilknyttet Videncenter for Idrætsanlæg som fast rådgiver.

Som leder ser Henrik Høy-Caspersen værktøjet som en oplagt mulighed for at tage nogle emner op til intern diskussion.

»Det er altid sundt at stoppe op i hverdagen og lige få tænkt lidt over, om man stadig er på rette kurs. Jeg oplever lidt, at medarbejderne i den her proces har følt, at de er blevet inddraget og lyttet til – og at de så at sige bliver lukket lidt ind i ledelsesrummet. Det har været en positiv oplevelse få skabt nogle fælles referencer for vores arbejdsplads«.